Ungdomar

Ungdomssektionen

Under sommaren 2019 inledde byalaget verksamhet för att aktivera nya byalagsmedlemmar i olika åldrar. Tanken var och fortsätter vara att arrangera och skapa möjligheter för yngre vuxna, ungdomar och barn i byn att träffas och lära känna varandra.

Ungdomssektionen har sedan 2020 anskaffat 3 st kajaker och 3st SUP-bräder med tillbehör. Dessa har anskaffats för att ungdomar, unga vuxna - och varför inte även medlemmar av äldre åldersgrupper, skall ha bättre möjligheter att utforska näromgivningen och vistas i naturen kring byn. Avsikten är att ha dem till utlåning, ordna utfärder, kurser eller regattor enligt medlemmarnas önskemål.

Vad skulle du vilja göra? Ta kontakt ifall du har idéer och önskemål!

Ansvarig för ungdomssektionen är Lotta Karlsson, som nås per mail: lottelotta.karlsson@gmail.com

Kajaker

Ungdomssektionen har tre havskajaker av märket SeaBird. Inofficiella kurser och instruktionstillfällen fås vid behov.

Här nedanför finns en presentation av våra kajaker, baserad på den information SeaBird uppger på sin egen hemsida. Tryck på bilderna för att komma till hemsidan med detaljerad information om respektive kajak.

OBS!

 Vi håller på att bygga en Kajakstrand i byviken, där Kajakerna och SUP-brädena kommer att ha sin hemmahamn. Vi återkommer om det.

Expedition LV

Långsmal, stabil havskajak i plast. Har  roder (för att underlätta styrandet) och lämpar sig speciellt för längre utfärder. Passlig för paddlare som väger upp till 90 kg.

Expedition Åfjord 368

Kort, bred, stabil och lätthanterlig havskajak i plast. Har roder (för att underlätta styrandet) och en stor sittbrunnsöppning (lätt att ta sig i och ut). Lämpar sig speciellt för dagsutfärder, träning och fiske. Passlig för paddlare som väger upp till 105 kg.

Expedition Åfjord 368 Club

Kort, bred, stabil och lätthanterlig havskajak i plast.  Lämpar sig speciellt för dagsutfärder, träning och fiske. Passlig för paddlare som väger upp till 120 kg.

SUP-bräden

Ungdomssektionen har tre luftfyllda bräden med olika egenskaper, för olika användningsändamål. De är av två olika märken: FitNord och Bestway. Inofficiella instruktionstillfällen och demonstrationer arrangeras enligt behov.

Här nedanför finns en presentation av våra SUP-bräden, baserad på den information återförsäljaren vi använt oss av vid anförskaffandet uppger på sin egen hemsida. Tryck på bilderna för att komma till hemsidan med detaljerad information om respektive bräde.Aqua Lite

Liten och lätt. Passlig för nybörjare eller paddlare som väger mindre än 80kg. Bärkraft upp till 110kg. Har remmar för att fästa lätt packning med.

Av märket FitNord: 75cm bred, 290cm lång, 15cm tjock, väger 6,7kg.

Ocean Edge

Lätt att styra, klarar bra av små vågor. Bärkraft upp till 100kg.

Av märket Bestway: 74cm bred, 295cm lång, 15cm tjock.

Kahawai

Större modell för större stabilitet. Passar till exempel för två fullvuxna personer, vars gemensamma vikt inte överskrider bärkraften på 140kg. Har remmar för att fästa lätt packning med.

Av märket Bestway: 86cm bred, 310cm lång, 15cm tjock, väger 12,3kg.