Ungdomar

Ungdomssektionen

Under sommaren 2019 inledde byalaget verksamhet för att aktivera nya byalagsmedlemmar i olika åldrar. Tanken var och fortsätter vara att arrangera och skapa möjligheter för yngre vuxna, ungdomar och barn i byn att träffas och lära känna varandra.

Ungdomssektionen har till att börja med anskaffat 3 st kajaker inför säsongen 2020. Avsikten är att ordna utfärder, kurser eller regattor enligt medlemmarnas önskemål.

Vad skulle du vilja göra? Ta kontakt ifall du har idéer och önskemål!

Ansvarig för ungdomssektionen är Lotta Karlsson, som nås per mail: lottelotta.karlsson@gmail.com

Kajaker

Ungdomssektionen har tre havskajaker av märket SeaBird. Dessa har anskaffats för att ungdomar, unga vuxna - och varför inte även medlemmar av äldre åldersgrupper, skall ha bättre möjligheter att utforska näromgivningen och vistas i naturen kring byn. Ungdomssektionen erbjuder också inofficiella kurser och instruktionstillfällen enligt behov.

Här nedanför finns en presentation av våra kajaker, baserad på den information SeaBird uppger på sin egen hemsida. Tryck på bilderna för att komma till hemsidan med detaljerad information om respektive kajak.

Expedition LV

Långsmal, stabil havskajak i plast. Har roder (för att underlätta styrandet) och lämpar sig speciellt för längre utfärder. Passlig för paddlare som väger upp till 90 kg.

Expedition Åfjord 368

Kort, bred, stabil och lätthanterlig havskajak i plast. Har roder (för att underlätta styrandet) och en stor sittbrunnsöppning (lätt att ta sig i och ut). Lämpar sig speciellt för dagsutfärder, träning och fiske. Passlig för paddlare som väger upp till 105 kg.

Expedition Åfjord 368 Club

Kort, bred, stabil och lätthanterlig havskajak i plast. Lämpar sig speciellt för dagsutfärder, träning och fiske. Passlig för paddlare som väger upp till 120 kg.