Paikkakartta

Qviflaxin paikkakartta

Yhdistyksen hallitus visioi useita vuosia Qviflax-historiikista kirjamuodossa. Totesimme lopulta että kirja kappalehinta tulisi liian kalliiksi kun todennäköinen levikki on noin 300-500 kappaletta. Lisäksi paikallishistoriaa käsitteleville painotuotteille on vaikea löytää rahoitusta ja sen seuraksena pätevää historiikin kirjoittajaa.

Vaihdoimme jo aloitettuun toiseen projektiin (=kartta jossa Qviflaxin nimetyt paikat on merkattu) ja yhdistimme omat visiomme siihen. Tuloksena oli Qviflaxin paikkakartta, johon voi lisätä karttapisteitä (paikkoja) ja jokaiseen paikkaan voi lisätä historiikkitietoja ja kertomuksia tekstimuodossa, valokuvaa, ääni- ja videoklippeja. Lopputulos on digitaalisessa muodossa. Sitä ei tarvitse painaa kirjamuotoon ja voidaan päivittää aina, jos uutta paikallishistoriikkitietoa löytyy.

Lähtökohtana on nyt karttapohja, johon on lisätty karttapisteitä joita klikkaamalla jatkossa löytyisi lisää tietoja. Tämäntyyppinen uudenlainen julkaisu voisi saada tukea. Keräämme koko ajan lisää tietoja. Jos sinulla on vanhoja dokumentteja, valokuvia, äänitteitä jotka käsittelee Qviflaxia tai jotain paikallista henkilöä, niin keräämme mielellämme tietoa.

Alusta on valmis - edessä on paljon työtä - alla voit tutustua tilanteeseen tällä hetkellä ja alustaan. Osa tiedoista on aikomus siirtää myös Wikipediaan.

Lataa paikkakartta ja dokumentti karttapisteistä

Ensimmäinen raakaversio itse kartasta on julkaisuvalmis. Voit alla avata:

  1. karttakuvan (jpg, 1.3MB) jossa karttapisteet näkyvät

  2. dokumentin jossa karttapisteiden selitteet (tässä vaiheessa vain ruotsiksi)

Sekä kartta että teksti on versio 4 vuodesta 2017. Työ on kesken tai itse asiassa vasta alullaan. Tiedon järjestäminen (osittain uudelleen kirjoittaminen , valokuvien skannaaminen ja puuttuvan tiedon metsästäminen on talkootyölle liian aikaavievää. Haemme säännöllisesti tukea projektin loppuunviemiseen.

Qviflaxin Paikkakartan verkkoversio

Wikipedian lisäksi olemme selvittäneet mahdollisuudet Paikkatietoikkunan palveluissa. Etuna on että Karttakuva on zoomattava ja siirrettävä niin että se kattaa suuremman alueen kuin kiinteä karttakuva. Verkkoversiossa näkyy siten Qviflaxin eteläisimmät saaret ja Petsor-alue.

Projektin jatko on riippuvainen tukirahoituksesta. Odotellessa keräämme lisää materiaalia sitä mukaa kuin tietoa ilmestyy.

Avaa Paikkatietoikkunan verkkokartta omaan ikkunaan.