5. Kimppa-astia

Qviflaxin Kimppa-astia

Qviflaxin Kimppa-astia on kyläyhdistyksen jäsenille suunnattu jäsenpalvelu. Ne jäsenet, jotka haluavat voivat liittyä myös kimppa-astiapalveluun. Qviflaxin tieosuuskunta suhtautuu kimppa-astiaan positiivisesti, koska se vähentää raskasta liikennettä osuuskunnan tiellä.

Kimppa-astiaalueella on - tarvittaessa - jopa 10 kpl 660 l jäteastiaa poltettavalle jätteelle, sekä yksityisen yrittäjän lava romuraudalle. Noin 140 kiinteistöä Qviflaxin kylän alueella ovat mukana kimppa-astiassa.

Päämääränä on sujuvasti ja siististi järjestetty poltettavan jätteen palvelu omakustannushintaan. Jäsenten oman aktiivisuuden ja tarkan lajittelun avulla voimme pitää jäsenmaksun jatkossakin matalana. Kaikki voittaa!

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu jäseneksi sekä yhdistykseen että kimppa-astiaan tässä

Kimppa-astiat 2021.

Vuoden 2014 kokeilevan alun jälkeen olemme oppineet paljon. Palvelua on vähitellen kehtietty tarpeen mukaan ja kokemuksen perusteella. Olemme keränneet sen verran tilastoa käytöstä että voimme vetää varovaisia johtopäätöksiä järjestelmän heikkouksista ja puutteista, ja voimme yrittää eliminoida nämä puutteet.

Kimppa-astioiden kapasiteetti on riittävä suurimman osan vuodesta. Noin 6 viikkoa juhannuksen jälkeen on ollut ongelmia.
Jätteiden väärä lajittelu aiheuttaa säännöllisesti ongelmia. Joudumme ajoittain poistamaan väärän tyyppistä ja tilaa vievää jätettä astioista sen verran että viemme pari peräkärryllistä muuta jätettä Paraisten Rauhalaan vuosittain.

Lue rapporttimme vuodelta 2020!

Sinä voit vaikuttaa palvelun laatuun ja hintaan

  • Rautaromulava on yksityinen ja "ylimääräinen" palvelu jasta yhdistys on sopinut. Lava on astia-alueella niin kauan kuin sinne jätetään vain asianmukaista rautaromua. Jos lavalle dumpataan vääränlaista ongelmajätettä vie yhteistyökumppanimme lavansa muualle.

  • Tyhjennykset Juhannuksen jälkeen ovat ongelmallisia, kun astiat ovat "ylitäynnä". Tyhjennäthän roskiksesi ENNEN Juhannusta tai odota muutama viikko Juhannuksen jälkeen. Se auttaa jo sinänsä.

  • Minkäänlaista biojätettä ei saisi viedä Kimppa-astiaan. Turunmaan saaristossa jokaisen kiinteistön yhteydessä kuuluu olla kannellinen kompostori.

  • Lajittele OIKEIN! Vaikka kartonki, patjat ja peitot palaisivatkin, niin ne eivät kuulu kategoriaan "Palava jäte". Lue lisää sivullamme "Lajittelu".